Archive for August 29th, 2009

Nu mai inteleg Formula 1

August 29, 2009 By: WeeGee Category: Cars, Life, Sport

Formula 1 Spa 2009

Se dadura baietii si pe superbul circuit belgian… si ce am vazut in calificarile de la Spa ce tocmai s-au incheiat?

Sa incep cu inceputul. Liderul clasamentului general, Button, v-a pleca de pe locul 13… Barrichello a prins aripi dupa victoria din ultima cursa si va pleca de pe 4. S-a invartit un pic roata.

Masinile Red Bull, locul doi in clasamentul constructorilor, au ajuns in primele 10 totusi, dar vor pleca de pe 8 si 9. E posibil sa fie heavy on fuel, ca asa mai fac ei. Poate chair doar o oprire maine. Vom vedea.

Cei de la Toyota, cu un debut de sezon bun si o continuare varza, au obtinut locurile 2 si 7.

Kimi e abonat parca la locul 6 pe grila. In curse insa a aratat ca e “consistent” si ca poate mentine un ritm sustinut pe distante lungi. Mai are si avantajul KERS-ului la start, insa in Belgia nu o sa ii foloseasca la nimic, decat cel mult in cursa. Colegul Badoer nu mai e cu 2 secunde in urma tuturor, ci doar cu una si jumatate… chiar daca pentru asta a trebuit sa scurteze circuitul printr-un gard. Insa nu i-a iesit, asa ca pleaca ultimul, din nou. Jenibil. Din nou.

Monoposturile BMW, despre care nici nu stiam ca mai sunt in Formula 1, asa buni au fost anul asta, au calcat in moale zilele trecute sau ceva, si au obtinut locurile 3 si 5 pe grila de start. Bai, parca va retrageti la anu’? Unde dracu’ ati fost pana acum?

Circarii Formulei 1, bine, dupa Ferrari si blockbuster-ul lor Badoer, cei de la McLaren au inceput sezonul… mediocru, avand in vedere mai ales ca erau campioni mondiali. Apoi a venit un scandal “misto”, apoi au inceput sa fie printre ultimii. In Germania si-au revenit, au castigat in Ungaria, au ratat de putin victoria in Spania iar in alergarile libere de ieri s-au comportat din nou bine. Azi in calificari insa au obtinut locurile 12 si 15. Cred ca pariorii englezi si-au facut seppuku… Ceva la ei clar nu a mers cum trebuie astazi. Parcurs mai sinuos nu ma vazut niciodata la nici o echipa, de cand ma uit la F1. Not a good thing for cars number 1 and 2.

Cireasa de pe tort – Fisichella a obtinut pole position, intr-un Force India. Stiti, echipa aia din F1, singura chiar, care dupa 11 curse nu are nici un punctulet. Nici macar 0.5, ca tot s-a intamplat sa existe si jumatate de punct anul acesta. Se pare ca Force India are ceva imbunatatiri, dar e posibil sa conteze si faptul ca Fisichella va alerga pentru Ferrari in cursa de la Monza. Doar o barfa deocamdata, dar perspectiva unui pilot italian intr-o masina italiana pe un circuit italian i-a dat lui Fisico cu sos tabasco pe la cur si a fugit cu masina aia de a mancat pamantul.

Restul au fost cam pe unde sunt de obicei. E posibil ca unii sa fie mult mai incarcati cu combustibil decat altii, insa nici chiar asta nu justifica grila de maine, avand in vedere rezultatele de pana acum. Eu nu prea mai inteleg mare lucru. Noroc ca maine o sa ma lumineze Miki. Ce imi place insa e ca o sa fie clar show. Macar putin asa… Bring it on!

INSiDE

August 29, 2009 By: WeeGee Category: Ciudatenii, Film, Life, Sanatate

Inside, by Trevor Sands. Short, old(ish), but good. Via.

Stuff Posing As Mail

August 29, 2009 By: WeeGee Category: IT, Prostii

E foame de bani… 10 spam-uri intr-o saptamana (din care unul intrase in Inbox) e prea mult…

SPAM