Archive for October 2nd, 2009

James May Does a Richard Hammond

October 02, 2009 By: WeeGee Category: Media, Top Gear

Well… sort of. Definitely not to that extent. More details here.

James May Crash

Saga Top Gear in Romania

October 02, 2009 By: WeeGee Category: Cars, Media, Top Gear

Top Gear in Romania

In mod sigur, toti cei care dati cu ochiul pe-aici din cand in cand va intrebati de ce mama dracului n-am scris mai nimic despre filmarile Top Gear in Romania saptamana trecuta. De ce am lasat tot internetul sa vuiasca de poze si presupuneri, de ce n-am facut update-uri la fiecare ora pe twitter despre ce se intampla cand coborasera zeii pe pamant si de ce n-am facut o adunare de cititori/fani undeva pe traseu. De ce, de ce, de ce?

Pai, motivul este simplu. Desi functionam (inca) intre granite diferite, desi ne despart cateva mii de kilometri si desi unii dintre noi sunt mai faimosi ca altii, Top Gear functioneaza worldwide ca o entitate. Adica, in momentul in care centrul spune ca e embargou pe filmari, declaratii, fotografii, interviuri sau update-uri facute pe genunchi, atunci e embargou si gata.

Fara a face greseala de a ne identifica cu brandul pana la nebunie si intelegand ca recunoasterea succesului imens al emisiunii din UK este singura modalitate in care Top Gear poate avea succes si in alte teritorii, cred ca toti fanii emisiunii sunt constienti ca filmarile nu ies cum trebuie decat in momentul in care sunt facute in liniste. Da, toti cei 20 de oameni din UK care s-au dislocat in Romania sunt profesionisti pana in maduva oaselor. Da, toti stiu exact ce trebuie sa faca in fiecare secunda din ziua lumina cat se filmeaza. Da, cu totii sunt relaxati intr-o maniera complet ne-romaneasca si da, toti cei trei sunt obisnuiti cu paparazzi in fiecare zi. Dar de la a fi obisnuit cu prezenta vanatorilor de stiri si de la a sti cum sa te porti cu fiecare in parte pana la a filma confortabil cu ei prin preajma e o distanta atat de lunga incat nici macar un Polo diesel n-ar putea s-o parcurga cu un plin de combustibil.

Dupa cum spuneam si la inceputul “vizitei de lucru”, emisiunea cu Romania se va difuza pe BBC probabil pe la sfarsitul lunii noiembrie. Si, chiar daca unii dintre voi inca ma injurati ca nu dau mai multe detalii despre cum a fost, ce-au zis, ce-au mancat la pranz si daca le-au placut sau nu romancele, tot ce pot sa spun este ca noi aici muncim in continuare la making-of-ul povestii, pe care insa nu-l putem publica decat in luna in care se difuzeaza emisiunea.

Oricum, la final nu conteaza decat un singur lucru. Oamenii au venit. Deci existam.

via Blogtronic.

And some even more details and videos here.